Dværghare


Dværgharer er nyt for os.

De første avlsdyr er kommet til huse i forsommeren 2022.


Racens historie går tilbage til slut 1800-tallet, hvor der i en blandet kaninbestand opstod enkelte små kaniner med en vægt mellem 1,3 og 2,2 kg.
Videre avlsarbejde blandt engelske opdrættere har resulteret i den lille haretype med den optrukne bug og en ryglinje, der danner en kvartcirkel fra skuldrene til haleroden. Vægten i England udgør mindre end 1,134 kg. Den nordiske standard foreskriver 0,71 - 1,3 kg.
Vildtgrå ungdyr. Begge er lidt lange i kroppen!


Pelsen er kortere end på Hermelin. Ca 2 cm må dværgharerne nøjes med jævnfør Nordisk Kaninstandard (Englænderne siger 1 cm og Europastandarden beskriver hårlængden fra normal til kort). Ovenikøbet er der en ret begrænset mængde uldhår. Til gengæld er der et stort antal tynde dækhår, som bæres tæt mod kroppen.

Den ideelle præsentation trækker en lige linje fra tåspidserne til ørespidsen.

Ganske underligt for en Hermelinavler er det at få en race i burene, der helst skal være smalle over skuldrene.

Temperementet er også anderledes end Hermelinernes rolige tolerante adfærd. Dværgharen er helst i konstant bevægelse og kan dermed virke en anelse utæmmet eller urolig. Det er dog ikke tilfældet og dens søgende adfærd viser også interesse for avleren ved træningsbordet. Pas dog på - de kan finde på at lave højdespring og de er gode til det med deres kænguruagtige bagben.


I England arbejdes der på at skabe en Minihare. Kreationen er skabt ved at krydse Dværghare med Kastanjebrun Lotharinger og vægten skal være omkring 1,8 kg.

I Tyskland har man i 2022 under Neuzüchtung anerkendt en Zwerghasenkaninchen, hvis idealvægt er 1,6 - 1,8 kg.


Nyt:

Vi har til 2023-sæsonen indkøbt 1 vildtgrå han i Norge og fra Holland 1 vildtgrå hun og 1 vildtrød han.