Hermelin
zobel, white

 

Zobel, white blev udstillet første gang i Danmark på landsudstillingen i Viborg i 1974. Siden har den været repræsenteret næsten hvert år. Den havde stor udbredelse i 80érne. På landsudstillingen i Vissenbjerg 1984 var der udstillet ikke mindre end 47. Den brune variant har altid været den mest almindelige.

Zobel, white findes i brun og blå. Begge farver findes i en lys og en mørk variant.

Blå

Farve: Den mørkeste farve findes på hovedets forreste del, ørerne, ryggen, ydersiden af løbene og halen.
På hovedet går den mørke tegning gradvis over i en lysere tone, der går lige over i kroppens lyseste del. Den mørke rygfarve, der kaldes sadlen, skal strække sig fra hovedet til halen i et bælte på 8 - 10 cm bredde. På siderne går den mørke farve gradvis over i en lysere tone, der fortsætter ned om bugen.
På den mørke variant af Zobel blå er de mørkeste partier mørk blå, som ikke må være så mørk at den virker blåsort, og går gradvis over i en lysere farve.
På den lyse variant er de mørkeste partier lyseblå og denne farve går gradvis over i en lysere pastelfarve, som dog ikke må blive så lys, at den bliver hvid.
Bundfarve Blågrå.
Tegning: Hvid
Øjenfarve: Blågrå.
Klofarve: Grå.
Hovedets tegning: Hovedets tegning er hvid i næseborenes rand , en ring omkring øjet samt langs kæbernes kant. Tegningen langs kæbernes kant skal fortsætte så langt som muligt. Idealet er, at den fortsætter helt op til nakkekilen, sådan at hovedets nederste kant indrammes af den hvide tegning  i en ring rundt om hovedet. Nakkekilen er en blanding af sort og hvid og bliver derfor ikke så ren i farven som den øvrige tegning. Nakkekilens tegning fortsætter op mellem ørerne og set forfra ses tegningen som to farvede pletter ved øreroden. Ørerne er indrammet med hvid tegning og også lydåbningen er indrammet af hvidt.   
Kroppens tegning: Kroppens tegning er hvid på brystet, bugen, indersiden af løbene, undersiden af halen samt stikkelhårene på siderne.
Brystfarven går direkte over i bugfarven. Bugen skal være fri for sorte hår. Langs siderne og på ca. 2/3 af kroppens højde sidder jævnt fordelte stikkelhår, som skal række langt ud over de dækhårene. Jo flere og længere stikkelhår desto bedre. 

Brun

Farve: Den mørkeste farve findes på hovedets forreste del, ørerne, ryggen, ydersiden af løbene og halen.
På hovedet går den mørke tegning gradvis over i en lysere tone, der går lige over i kroppens lyseste del. Den mørke rygfarve, der kaldes sadlen, skal strække sig fra hovedet til halen i et bælte på 8 - 10 cm bredde. På siderne går den mørke farve gradvis over i en lysere tone, der fortsætter ned om bugen. Tegningen på Zobel brun er en balnding af brune, såkaldte sepiafarver, og beige toner
På den mørke variant er de mørkeste partier næsten sorte går over i en lysere, men stadig mørkebrun tone.
På den lyse variant er de mørkeste partier mørk beige og denne farve går gradvis over i en lysere beige pastelfarve, som dog ikke må blive så lys, at den bliver hvid.
Bundfarve På de mørke partier blågrå til brungrå og på de lyse partier er brungrå til gråbeige
Tegning: Hvid
Øjenfarve: Mørkebrune.
Klofarve: Mørkebrun.
Hovedets tegning: Hovedets tegning er hvid i næseborenes rand , en ring omkring øjet samt langs kæbernes kant. Tegningen langs kæbernes kant skal fortsætte så langt som muligt. Idealet er, at den fortsætter helt op til nakkekilen, sådan at hovedets nederste kant indrammes af den hvide tegning  i en ring rundt om hovedet. Nakkekilen er en blanding af blå og hvid og bliver derfor ikke så ren i farven som den øvrige tegning. Nakkekilens tegning fortsætter op mellem ørerne og set forfra ses tegningen som to farvede pletter ved øreroden. Ørerne er indrammet med hvid tegning og også lydåbningen er indrammet af hvidt.   
Kroppens tegning: Kroppens tegning er hvid på brystet, bugen, indersiden af løbene, undersiden af halen samt stikkelhårene på siderne.
Brystfarven går direkte over i bugfarven. Bugen skal være fri for blå hår. Langs siderne og på ca. 2/3 af kroppens højde sidder jævnt fordelte stikkelhår, som skal række langt ud over de dækhårene. Jo flere og længere stikkelhår desto bedre.