Hermelin
White

 

Historie: Første gang White Hermelin blev udstillet på en landsudstilling, var i 1971 i Jelling, her blev der udstillet 1. stk. White, brun eller som de hed den gang Brown and White udstilleren var John Guldholm. Varianten har aldrig haft den helt store udbredelse.

Hermelin White findes i sort, blå og brun.

Sort

Farve: Sort, farven er dyb sort med stærk glans. Dækfarven skal gå så langt ned mod hårbunden som muligt.
Bundfarve: Mørkeblå.
Tegning: Hvid.
Øjenfarve: Mørkebrun
Klofarve: Mørkebrun
Hovedets tegning: Hovedets tegning er hvid i næseborenes rand, en ring omkring øjet, samt langs kæbernes kant. Tegningen langs kæbernes kant skal forsætte så langt som muligt, idealet er, at den forsætter helt op til nakkekilen, sådan at hovedets nederste kant indrammes af den hvide tegning i en ring rundt om hovedet. Nakkekilen har en blanding af sort og hvid, og bliver derfor ikke så ren i farven som den øvrige tegning. Nakkekilens tegning forsætter op mellem ørerne, og set forfra ses tegningen som to farvede pletter ved øreroden. Ørerne er indrammede med hvid tegning og har lydåbningerne i hvid tegning.
Kroppens tegning: Kroppens tegning er hvid på brystet, bugen, indersiden af løbene, undersiden af halen, samt som stikkelhår på siderne. Brystets farve går direkte over i bugens. Bugen skal være fri for sorte hår. Langs siderne og ca. 2/3 af kroppens højde sidder jævnt fordelt hvide stikkelhår, som skal række langt ud over de sorte dækhår. Jo flere og længere stikkelhår desto bedre.

Blå

Farve: Blå, mørkeblå farve som ikke bør være så mørk, at den virker blåsort, Dækfarven er ensfarvet og glansfuld og skal så langt ned mod hårbunden som mulig.
Bundfarve: Noget lysere blågrå end dækfarven.
Tegning: Hvid.
Øjenfarve: Blågrå.
Klofarve: Mørkegrå.
Hovedets tegning: Hovedets tegning er hvid i næseborenes rand, en ring omkring øjet, samt langs kæbernes kant. Tegningen langs kæbernes kant skal forsætte så langt som muligt, idealet er, at den forsætter helt op til nakkekilen, sådan at hovedets nederste kant indrammes af den hvide tegning i en ring rundt om hovedet. Nakkekilen har en blanding af blå og hvid, og bliver derfor ikke så ren i farven som den øvrige tegning. Nakkekilens tegning forsætter op mellem ørerne, og set forfra ses tegningen som to farvede pletter ved øreroden. Ørerne er indrammede med hvid tegning og har lydåbningerne i hvid tegning.
Kroppens tegning: Kroppens tegning er hvid på brystet, bugen, indersiden af løbene, undersiden af halen, samt som stikkelhår på siderne. Brystets farve går direkte over i bugens. Bugen skal være fri for blå hår. Langs siderne og ca. 2/3 af kroppens højde sidder jævnt fordelt hvide stikkelhår, som skal række langt ud over de blå dækhår. Jo flere og længere stikkelhår desto bedre.

Brun

Farve: Brun, dækfarven er mørkebrun og glansfuld.
Den brune farveskal dække så stor en del af hårene som muligt.
Bundfarve: Gråblå.
Tegning: Hvid.
Øjenfarve: Mørkebrun
Klofarve: Mørkebrun
Hovedets tegning: Hovedets tegning er hvid i næseborenes rand, en ring omkring øjet, samt langs kæbernes kant. Tegningen langs kæbernes kant skal forsætte så langt som muligt, idealet er, at den forsætter helt op til nakkekilen, sådan at hovedets nederste kant indrammes af den hvide tegning i en ring rundt om hovedet. Nakkekilen har en blanding af brun og hvid, og bliver derfor ikke så ren i farven som den øvrige tegning. Nakkekilens tegning forsætter op mellem ørerne, og set forfra ses tegningen som to farvede pletter ved øreroden. Ørerne er indrammede med hvid tegning og har lydåbningerne i hvid tegning.
Kroppens tegning: Kroppens tegning er hvid på brystet, bugen, indersiden af løbene, undersiden af halen, samt som stikkelhår på siderne. Brystets farve går direkte over i bugens. Bugen skal være fri for brune hår. Langs siderne og ca. 2/3 af kroppens højde sidder jævnt fordelt hvide stikkelhår, som skal række langt ud over de brune dækhår. Jo flere og længere stikkelhår desto bedre.