Hermelin
Hollænder

 

Hermelin Hollænder må betegnes som en sjælden og vanskelig variant. Den har været udstillet et par gange på danske landsudstillinger, første gang i 1995. Der er blevet importeret dyr flere gange, men varianten har aldrig rigtigt bidt sig fast.

 

Sort:

Farve: Tegningen er sort. Farven dyb sort med stærk glans. Dækfarven skal gå så langt ned mod bundfarven som muligt. Grundfarven er hvid.
Bundfarve: Mørkeblå på tegning.
Tegning: Sort
Hovedets tegning: Tegningen er set fra siden regelmæssig ægformet. Den begynder ved øreroden og går derfra frem over øjnene og næsten frem til knurhårene, hvor den i en regelmæssig runding løber bagud langs kæbernes kant og op til umiddelbart bag ørerne, hvor den mødes med den modsatte sides tegning.
Begge sider skal have samme tegning og fuldstændig symmetri tilstræbes. Ørerne er farvede i hele deres fulde længde.
Kroppens tegning: Tegningen begynder midt på kroppen og omfatter hele bagkroppen. Tegningen må ikke gå så langt frem at forløbene berøres. Tegningen løber i en lige skarp afgrænset ring om hele dyret. Den må ikke være skæv eller takket.
Tegningen på bagløbene omfatter løbets bagerste del og begynder midt mellem kløerne og haseleddet. Manchetten skal danne en regelmæssig ring omkring bagløbene og begynder på samme sted på begge sider. Halen er sort.
Øjenfarve: Mørkebrun
Klofarve: Farveløs.